Det känns ju rent bedrövligt att pandemin tycks fortsätta ett bra tag till. För vår förening och alla medlemmar går det ju helt på tvärs mot vad vi ska hålla på med, dvs möten mellan människor, socialt umgänge.

Föreningen har, som de flesta nog känner till, två arbetsgrupper för just samvaron i byn. Jag vet att det har funnits tankar på att ordna något. Styrelsen planerar att inbjuda några ur grupperna till diskussion om hur vi kan gå vidare så att vi står i startgroparna när smittoläget så tillåter.

Styrelsen har också funderat på att ordna någon utomhusaktivitet, där man enkelt skulle kunna hålla avstånd. Med begränsningen högst åtta personer har det ju blivit än svårare. Och vi är osäkra på hur stort intresset för detta är.

Här kommer några förslag på aktiviteter, som vi kan börja med.

Förslag:

  1. Vi kan få komma och besöka Malin och hennes hundar. Jag har själv varit där en gång och blev överraskad av att se alla hundarna tillsammans och hur smart lösning på matningen som Malin har ordnat. Vi kan under besöket få ställa frågor till Malin. Jag tror att själva besöket skulle ta en dryg timme.
  2. Vi kan också få komma till JannesLand och träffa Hetty och hennes familj. Det är visserligen lågsäsong för camping just nu, men det finns mycket annat som kan intressera. Där finns loppis och kioskförsäljning. Kanske håller Jeroen på och bygger den nya bryggan till Viggesand. Själv hoppas jag att Femke är hemma och vill visa hur hon tar fram sin produktion. Men framförallt blir det intressant att höra om det finns några nyheter inför kommande säsong. En dryg timme tar nog även detta besök.
  3. Gemensam promenad runt t ex Viggetjärn, med samtal om allt och intet, medan vi går. Man kan parkera sin bil efter vägen. Sträckan att gå blir då drygt 2 km i enkel terräng.
  4. Förslag från medlemmar

Fyll gärna på listan!

Styrelsen ber alltså nu om reaktioner. Vi vill inte bjuda in till något, om intresset är svalt. Å andra sidan kan vi ju ganska enkelt dubblera en aktivitet, om den till äventyrs skulle bli väldigt populär.

Om du är intresserad av att komma med på något av förslagen går du in på Vän av Vigge på Facebook och klickar. Eller ringer till mig, om du inte har Facebook.

Sprid gärna informationen vidare!

Styrelsen
/ Jan-Olof
0706849632